Tervetuloa NUTS Syöte
-polkujuoksutapahtumaan!

Koe polkujuoksun riemu Syötteen kansallispuiston maisemissa
14.–15. kesäkuuta 2024

Mitä

NUTS Syöte
Polkujuoksutapahtuma, joka tarjoaa upeita reittejä Syötteen kansallispuistossa. Kolme eri matkaa: 40 km, 25 km ja 10,5 km. Lisäksi NUTS Kids & Juniors -sarjat nuoremmille juoksijoille.

Missä

Syötteen kansallispuisto
Lähtö ja maali sijaitsevat Iso-Syötteen juurella, LumiAreenan ympäristössä. Reitit kulkevat kansallispuiston upeiden maisemien läpi, tarjoten monipuolisia ja haastavia polkuja.

Milloin

14.-15.6.2024
Ilmoittautuminen on nyt auki! Varmista paikkasi ja valmistaudu kesän ikimuistoisimpaan polkujuoksuun.

Livetulokset

Pysäköinti NUTS Syöte -tapahtumassa

Tervetuloa NUTS Syöte -tapahtumaan Iso-Syötteelle! Alla olevasta kuvasta näet pysäköintialueet ja niiden käyttötarkoitukset:

 • Yleisö/Osallistujien pysäköinti: Merkitty mustilla alueilla, näiltä alueilta löydät helposti tilaa autollesi.
 • Varatut alueet: Merkitty punaisella, nämä paikat ovat varattu hotellin asiakkaille ja muille erityisryhmille.
 • Tunturimarket-pysäköinti: Myös merkitty karttaan, jotta voit käydä helposti ostoksilla.
 • Pysäköinnin sisään- ja uloskäynnit: Merkitty nuolilla, jotta liikenne sujuu jouhevasti.

Muistathan noudattaa ohjeita ja varata aikaa pysäköintiin, jotta pääset nauttimaan upeasta tapahtumasta ilman kiirettä.

Nähdään Syötteellä!

Haussa uusia polkuja ensi kesäksi?

Tervetuloa mukaan uudenlaiseen seikkailuun – NUTS Syöte käynnistyy ensimmäistä kertaa! Tämä tapahtuma tarjoaa monipuolisen, aloittelijaystävällisen ja unohtumattoman polkujuoksukokemuksen kaikenikäisille ja -tasoisille juoksun ystäville.

Lähde koluamaan Syötteen polkuja, nauttimaan perinnemaisemista, luonnon kauneudesta ja tunturirinteiden haasteista. Koe polkujuoksun riemu yhteisöllisessä ja taatusti rennossa NUTS-hengessä!

Perjantai-illan juoksut

Iltakisassa juostaan lyhyempiä matkoja, jotka sopivat erinomaisesti perheille ja nuorille juoksijoille. Tutustu polkujuoksuun rennossa ilmapiirissä.

10,5 km kirmailu aikuisille ja junioreille 12 vuodesta eteenpäin.

NUTS Kids & Juniors

Iloa ja ulkoilmaliikunnan riemua täynnä oleviin mittelöihin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset nuoret. Reittivalintoina kaksi matkaa:

 • ”Vähempikin riittää” – 2,5 km
 • ”Yksi kierros vielä” – 5 km

Jaamme kaikille reippaille osallistujille henkilökohtaisen kilpailunumeron ajanottoa varten sekä reitin suorittamisen jälkeen kisamuiston ja huoltopisteeltä juotavaa ja pientä naposteltavaa. NUTS Kids & Juniors -tapahtumissa kaikki ovat voittajia emmekä palkitse erikseen osallistujia sijoitusten mukaan.

Tule mukaan ja nauti ulkoilmasta ja liikunnan ilosta!

Lauantain haasteet

Lauantaina on vuorossa pidemmät matkat, jotka tarjoavat haastetta ja elämyksiä jokaiselle juoksijalle. Koe Syötteen kansallispuiston henkeäsalpaavat maisemat ja testaa kuntoasi tai nauti rennosta juoksusta mahtavassa NUTS-porukassa!

25 km – Täydellinen matka seikkailunhaluisille juoksijoille, jotka haluavat nauttia luonnon kauneudesta ja haastaa itseään.

40 km – Todellinen haaste kokeneille juoksijoille, jotka haluavat kokea Syötteen kansallispuiston upeimmat polut ja maisemat.

Tule mukaan ja koe ikimuistoinen juoksuelämys Syötteen kansallispuistossa!

HOP IN, HOP OFF – superviikonlopun tapahtumabussi kulkee Syötteellä!

Tapahtumabussi liikennöi tasatunnein alueella la 15.6. klo 10-18.

Tapahtumaohjeet

14.6.2024Perjantai
16.00–21.30Numeroiden jako – LumiAreena
18.00NUTS Kids & Juniors
klo 18.00 lähtö ”Yksi kierros vielä” – n. 5 km
klo 18.05 18.00 lähtö ”Vähempikin riittää” – n. 2,5 km
19.0010,5 km lähtö
21.30Maali sulkeutuu
21.3010,5 km Palkintojenjako – maalialue
15.6.2024Lauantai
9.00–11.30Numeroiden jako – LumiAreena
11.0040 km lähtö
12.0025 km lähtö
19.00Maali sulkeutuu
19.0025 km/40 km Palkintojenjako – maalialue

Tapahtumakeskus, lähtö, maali

LumiAreena, Romekievarintie 2, 93280 Syöte

Jaamme osanottajamateriaalit tapahtumatoimistosta LumiAreenalta. Pysäköinti tapahtuu Iso-Syötteen hiihtokeskuksen pysäköintialueella, joka on ihan kilpailukeskuksen vieressä. Jos majoitut lähettyvillä, tulethan tapahtuma-alueelle jalan tai pyörällä – säästetään parkkitilaa niille, jotka tulevat kauempaa.

Lauantaina Syötteen alueella kulkee kätevä tapahtumabussi, joka vie osallistujat ja kannustajat sujuvasti tapahtumakeskuksen ja lähialueiden välillä. Bussi aikatauluineen julkaistaan osoitteessa nutssyote.fi/fi/tapahtumabussi sekä NUTSin somessa tapahtumaviikolla.

Mukana on myös yhteistyökumppaneita ja näytteilleasettajia, jotka esittelevät ja myyvät tuotteitaan tapahtuman aikana – kannattaa käydä tutustumassa!

Tapahtumatoimiston yhteydessä on varustesäilytys, jossa voit säilyttää kamojasi kisan aikana. Huomioithan kuitenkin, että varusteiden säilytys tapahtuu omalla vastuulla.

Iso-Syöte KIDE hotellin peseytymistilat ovat osallistujien käytössä perjantai-iltana ja lauantaina – pääset siis kisojen jälkeen mukavasti suihkuun.

40 km “The more the merrier”

Tämä reitti on suunnattu kokeneemmille ja seikkailunhaluisille nutselijoille, jotka etsivät haastetta poluille! Kahdesta silmukasta koostettu reitti tarjoaa kattavan kierroksen Syötteen kansallispuistossa ja retkeilyreiteillä, kulkien läpi  rehevien puronvarsien, varjoisten vaarakuusikoiden, harjujen, soiden ja tottakai vaativimpien maastojen, tunturin huiputusta unohtamatta. Juoksijat voivat odottaa hikistä nousua ja laskua, teknisiä sekä vaihtelevia polkuja, jotka testaavat sekä kestävyyttä että taitoja. Tämä reitti tarjoaa aivan nutsia juoksua ja ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Syötteen luontoon ja nauttia sen kauneudesta täysin siemauksin. Tervetuloa mukaan!

Huoltopisteitä 5 kpl:

 1. Pärjänjoentien ylitys 9,5 km
 2. Anninkoski meno 16 km

HUOM! Pitkä huoltoväli!

 1. Anninkoski paluu 30 km
 2. Pärjänjoentien ylikulkusilta meno 33 km
 3. Pärjänjoentien ylikulkusilta paluu 37 km

Jos kartta ei lataudu alle, katso tästä ›

25 km “Ympäri mennään ja yhteen tullaan”

Kaksi ja puoli peninkulmaa täyttä nutsia! Tämä reitti tarjoaa monipuolisen haasteen hieman kokeneemmille polkujuoksijoille. 25 kilometrin rengasreitti vie sinut Syötteen kansallispuiston ja retkeilyalueiden sydämeen, kulkien läpi vaihtelevien maisemien, metsien, lampien, avarien soiden, upeiden mutkittelevien harjujen ja kankaiden unohtamatta ihanan hikistä pyrähdystä tunturin päällä! Reitti sisältää enemmän teknisiä osuuksia ja vaativampia nousuja ja laskuja verrattuna lyhyempään reittiin. Juoksijat voivat odottaa upeita näkymiä, hikeä paidalla ja taattuja NUTS-kokemuksia tämän matkan varrelta!

Huoltopisteitä 3 kpl:

 1. Pärjänjoentien ylitys 9,5 km
 2. Pärjänjoentien ylikulkusilta meno 18 km
 3. Pärjänjoentien ylikulkusilta paluu 22 km

Jos kartta ei lataudu alle, katso tästä ›

10,5 km “Säpäkkä silmukka”

Tämä reitti tarjoaa lyhyemmän, mutta silti vaikuttavan kokemuksen aivan nutseille polkujuoksijoille! Reitti kulkee läpi Syötteen kansallispuiston ja retkeilyalueen maisemien, jotka vaihtelevat naavametsistä avoimeen tunturiin. Matkan varrella voit odottaa ainakin yhden haastavan kipuamisen matkan puolivaiheilla sekä ihanaa laskua takaisin tunturin päältä ja upeita näkymiä ympäröivään luontoon! Tämä reitti on ihanteellinen niille, jotka haluavat kokea Syötteen kauneuden tiiviissä perjantaipaketissa ja tutustua polkujuoksun ihanuuteen säpäkällä Syötteen silmukalla!  Kukapa estäisi myös lauantain juoksijoita kirmailemaan kympin perjantailämmöksi?

Huoltopisteitä 2 kpl:

 1. Pärjänjoentien ylikulkusilta meno 3 km
 2. Pärjänjoentien ylikulkusilta paluu 7 km

Jos kartta ei lataudu alle, katso tästä ›

Jaamme 10,5 km, 25 km, 40 km matkoille:

 • Numerolappu ja hakaneulat – kiinnitä numero näkyvälle paikalle rintaan tai kisavyöllä vyötäisille

Tuo mukanasi

10,5 km, 25 km, 40 km:

 • Toimiva matkapuhelin ladatulla akulla – suojaa kastumiselta ja tallenna puhelimeen tapahtumapäivystyksen numero 040 6605 281. Puhelin on oltava mukana, jotta voit soittaa sillä apua itselle tai toisille osallistujille. Myös me järjestäjät voimme tarvittaessa soittaa sinulle. Soittaessamme vastaa puhelimeen, vaikka sinulla olisikin kaikki hyvin.
 • Muki – emme roskaa kansallispuistoa kertakäyttömukeilla

25 km, 40 km:

 • Elastinen liimaside vesitiiviisti pakattuna (min. 100cm x 6cm)
 • Juomapullo tai nesterakko vähintään 0,5 litraa, 40km 1 litra – pitkä huoltoväli 2. ja 3. huoltopisteen välillä huomioithan nesteentarpeesi yläkanttiin ja varaat mukaasi riittävästi nestettä
 • Avaruuslakana hätätilanteiden lämmikkeeksi
 • Merkinantopilli
 • Varaenergiaa hätätilanteisiin vähintään 250 kcal

Huomioithan, ettemme tarjoa huoltopisteillä kertakäyttömukeja!

Pakolliset varusteet on kuljetettava lähdöstä maaliin. Tapahtuman järjestäjä voi tarkastaa pakolliset varusteet pistotarkastuksin tapahtuman aikana.

Reitillä on kolme huoltopistettä:

 • Pärjänjoentien ylitys (40 km ja 25 km)
 • Anninkoski (40 km), huoltopiste sulkeutuu klo 17.00.
 • Pärjänjoentien ylikulkusilta (kaikki sarjat)

Huoltopisteillä on tarjolla vettä ja SQUEEZY Orange -urheilujuomaa. Huomioithan, että huoltopisteillä ei ole mukeja, vaan kannut, joilla voit täyttää oman mukisi, pullosi tai juomarakon. Kannuista ei saa juoda suoraan! Vesi on tarkoitettu vain juotavaksi, ei päälle kaadettavaksi. Lisäksi Pärjänjoentien ylikulkusillan huoltopisteellä on tarjolla Coca-Colaa.

Juomien lisäksi huoltopisteillä on tarjolla:

 • Suklaata (Pandan täyssuklaamunat)
 • Oikian maukkaita sipsejä
 • Suolakurkkuja
 • Banaania
 • Mandariinia
 • Merisuolaa
 • Erityisruokavalioille: Brunbergin laktoositonta maitosuklaata (lkton) ja Fazerin vihreitä kuulia (vegaani)
 • Oikian sipseistä löytyy myös laktoositonta, vegaanista ja gluteenitonta vaihtoehtoja

Maalissa juoksun jälkeen voit palauttaa energiavarastot Feelian maukkaalla lämpimällä keitolla, josta on tarjolla myös vegaaninen vaihtoehto. Suolaisena lisänä maalissa löytyy Oikian sipsejä.

Huoltopisteillä on roska-astiat. Kaikki tapahtumassa syntyvät roskat on tuotava joko huoltopisteille tai maaliin roskiksiin. Myös hedelmien kuoret kuuluvat jäteastioihin.

Kilpailu on tyypiltään “osittain itse huollettu”. Osanottajat kantavat mukanaan eväänsä ja huoltopisteiden välillä tarvitsemansa juoman. Ulkopuolinen huolto on sallittu vain kilpailun virallisilla huoltopisteillä (Pärjänjoentien ylitys, Anninkoski, Pärjänjoentien ylikulkusilta). Huoltopisteillä juoksija voi täydentää juomavarastoja sekä syödä tarjolla olevia naposteltavia. Naposteltavia saa toki lastata vaikkapa mukiin ja mutustella niitä samalla, kun kerää vauhtia seuraavalle etapille. Omilta huoltajilta voi ottaa halutessaan muuta evästäydennystä – mutta ainoastaan tapahtuman virallisilla huoltopisteillä.

Muista tarkistaa Polkujuoksijan etiketti ennen tapahtumaa!

Säännöt

Jos matkan varrella tulee etenemisen estävä tapaturma, soita tapahtumapäivystyksen numeroon 040 6605 281.

Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoita siitä tapahtumapäivystykseen. Vakavissa onnettomuuksissa soita ensin yleiseen hätänumeroon 112 ja hälytä apua. Tämän jälkeen soita järjestäjille päivystysnumeroon.

Kilpailussa käytettävät säännöt ja ohjeet perustuvat Trail Tour Finland ja Ultra Trail Tour Finland -osakilpailutapahtumien yhdessä kokoamaan Polkujuoksijan etikettiin. Kaikilla kilpailumatkoilla (40 km, 25 km, 10,5 km) voimassa oleva käytäntö on: OSITTAIN ITSE HUOLLETTU – SEMI AUTONOMY (ks. tarkemmin Polkujuoksijan etiketistä).

HUOM! Roskaaminen on ehdottomasti kielletty (koskee myös biohajoavia kuoria) ja siitä annetaan aikasakkoa tai hylkääminen, riippuen rikkeen törkeydestä.