Tervetuloa NUTS Syöte
-polkujuoksutapahtumaan!

Koe polkujuoksun riemu Syötteen kansallispuiston maisemissa
14.–15. kesäkuuta 2024

Haussa uusia polkuja ensi kesäksi?

Uutuusjuoksu NUTS Syöte polkaistaan käyntiin ensimmäistä kertaa! Tapahtuma tarjoilee monipuolisen, aloittelijaystävällisen ja unohtumattoman polkujuoksukokemuksen kaikenikäisille ja -tasoisille juoksun ystäville! 

Tervetuloa koluamaan läpi Syötteen polut ja nauttimaan perinnemaisemista, luonnon kauneudesta, tunturirinteistä ja polkujuoksun haasteista yhteisöllisessä ja taatussa NUTS-hengessä!

Tapahtuman kohokohdat:

14.6. Perjantai-illan juoksut:

 • Iltakisassa juostaan lyhyempiä matkoja, jotka sopivat erinomaisesti perheille ja nuorille juoksijoille. Tutustu polkujuoksuun rennossa ilmapiirissä.
 • NUTS Kids & Juniors: Iloa ja ulkoilmaliikunnan riemua täynnä oleviin mittelöihin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset nuoret. Reittivalintoina kaksi matkaa:
  • ”Vähempikin riittää” – 2,5 km
  • ”Yksi kierros vielä” – 5 km
 • Lisäksi 10,5 km kirmailu aikuisille ja junioreille 12 vuodesta eteenpäin. Lähtö kello 19:00.

15.6. Lauantain haasteet:

 • Lauantaina on vuorossa pidemmät matkat, jotka tarjoavat haastetta ja elämyksiä jokaiselle juoksijalle. Koe Syötteen kansallispuiston henkeäsalpaavat maisemat ja testaa kuntoasi tai rallattele muuten vaan huipussa NUTS-porukassa!
  • 25 km (Lähtö klo: 12.00)
  • 40 km (Lähtö klo: 11.00)
14.6.2024Perjantai
16.00–21.30Numeroiden jako
18.00NUTS Kids & Juniors
(ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa)
19.0010,5 km lähtö
21.30Maali sulkeutuu
15.6.2024Lauantai
9.00–11.30Numeroiden jako
11.0040 km lähtö
12.0025 km lähtö
19.00Maali sulkeutuu

Tapahtumakeskus, lähtö, maali

LumiAreena, Romekievarintie 2, 93280 Syöte

40 km “The more the merrier”

Tämä reitti on suunnattu kokeneemmille ja seikkailunhaluisille nutselijoille, jotka etsivät haastetta poluille! Kahdesta silmukasta koostettu reitti tarjoaa kattavan kierroksen Syötteen kansallispuistossa ja retkeilyreiteillä, kulkien läpi  rehevien puronvarsien, varjoisten vaarakuusikoiden, harjujen, soiden ja tottakai vaativimpien maastojen, tunturin huiputusta unohtamatta. Juoksijat voivat odottaa hikistä nousua ja laskua, teknisiä sekä vaihtelevia polkuja, jotka testaavat sekä kestävyyttä että taitoja. Tämä reitti tarjoaa aivan nutsia juoksua ja ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Syötteen luontoon ja nauttia sen kauneudesta täysin siemauksin. Tervetuloa mukaan!

Huoltopisteitä 4 kpl (sijainnit tulossa)

25 km “Ympäri mennään ja yhteen tullaan”

Kaksi ja puoli peninkulmaa täyttä nutsia! Tämä reitti tarjoaa monipuolisen haasteen hieman kokeneemmille polkujuoksijoille. 25 kilometrin rengasreitti vie sinut Syötteen kansallispuiston ja retkeilyalueiden sydämeen, kulkien läpi vaihtelevien maisemien, metsien, lampien, avarien soiden, upeiden mutkittelevien harjujen ja kankaiden unohtamatta ihanan hikistä pyrähdystä tunturin päällä! Reitti sisältää enemmän teknisiä osuuksia ja vaativampia nousuja ja laskuja verrattuna lyhyempään reittiin. Juoksijat voivat odottaa upeita näkymiä, hikeä paidalla ja taattuja NUTS-kokemuksia tämän matkan varrelta!

Huoltopisteitä 3 kpl (sijainnit tulossa)

10,5 km “Säpäkkä silmukka”

Tämä reitti tarjoaa lyhyemmän, mutta silti vaikuttavan kokemuksen aivan nutseille polkujuoksijoille! Reitti kulkee läpi Syötteen kansallispuiston ja retkeilyalueen maisemien, jotka vaihtelevat naavametsistä avoimeen tunturiin. Matkan varrella voit odottaa ainakin yhden haastavan kipuamisen matkan puolivaiheilla sekä ihanaa laskua takaisin tunturin päältä ja upeita näkymiä ympäröivään luontoon! Tämä reitti on ihanteellinen niille, jotka haluavat kokea Syötteen kauneuden tiiviissä perjantaipaketissa ja tutustua polkujuoksun ihanuuteen säpäkällä Syötteen silmukalla!  Kukapa estäisi myös lauantain juoksijoita kirmailemaan kympin perjantailämmöksi?

Huoltopisteitä 2 kpl (sijainnit tulossa)

Jaamme 10,5 km, 25 km, 40 km matkoille:

 • Numerolappu ja hakaneulat – kiinnitä numero näkyvälle paikalle rintaan tai kisavyöllä vyötäisille

Tuo mukanasi

10,5 km, 25 km, 40 km:

 • Toimiva matkapuhelin ladatulla akulla – suojaa kastumiselta ja tallenna puhelimeen tapahtumapäivystyksen numero 040 6605 281. Puhelin on oltava mukana, jotta voit soittaa sillä apua itselle tai toisille osallistujille. Myös me järjestäjät voimme tarvittaessa soittaa sinulle. Soittaessamme vastaa puhelimeen, vaikka sinulla olisikin kaikki hyvin.
 • Muki – emme roskaa kansallispuistoa kertakäyttömukeilla

25 km, 40 km:

 • Elastinen liimaside vesitiiviisti pakattuna (min. 100cm x 6cm)
 • Juomapullo tai nesterakko vähintään 0,5 litraa
 • Avaruuslakana hätätilanteiden lämmikkeeksi
 • Merkinantopilli
 • Varaenergiaa hätätilanteisiin vähintään 250 kcal

Huomioithan, ettemme tarjoa huoltopisteillä kertakäyttömukeja!

Pakolliset varusteet on kuljetettava lähdöstä maaliin. Tapahtuman järjestäjä voi tarkastaa pakolliset varusteet pistotarkastuksin tapahtuman aikana.